Hängmatta, allmän information

Varför är en brasiliansk hängmatta så speciell?

Vårt sortiment av hängmattor: SINGELHÄNGMATTOR, DUBBELHÄNGMATTOR och FAMILJEHÄNGMATTOR.

Njutbart hantverk

Unna dig nöjet att koppla av i en äkta brasiliansk hängmatta. Brasilianska hängmattor är kända för sin kvalitet, komfort och design. De kombinerar unikt vackert hantverk med 100% rörlighet. De brasilianska hängmattorna är de största, bredaste, skönaste och mest slitstarka hängmattorna som finns.

Det som gör brasilianska hängmattor så speciella är följande:

Storleken

Hängmattorna rymmer med lätthet tre storvuxna personer eller ännu flera små, eftersom de är upp till 185 cm breda, 440 cm långa och med en liggyta som är 275 cm lång.
Hängmatta, storlek, Amazonas Hängmatta, storlek, Minas Gerais 1 Hängmatta, storlek, Minas Gerais 2

Liggmöjligheterna

Tack vare hängmattans storlek och avsaknaden av träribbor kan du bekvämt breda ut dig efter behag, på längden, tvären eller diagonalt. Avsaknaden av träribbor på kortsidorna förbättrar balansen och ökar rörelsefriheten.
Hängmatta, liggteknik, Minas Gerais 1 Hängmatta, liggteknik, Amazonas Hängmatta, liggteknik, Minas Gerais 2

Komforten

Hängmattorna är gjorda för att fungera som en säng och är följaktligen mycket bekväma. De anpassar sig efter kroppen och stödjer där det behövs. Ifall att du fryser sveper du in dig med tygsidorna. Du ligger ostörd, insynsskyddad och slipper småkryp. De är lätta att komma i och upp ur, samt säkra och trygga att ligga i, även för äldre människor.
Hängmatta, komfort, Minas Gerais Hängmatta, komfort, Espirito Santo 1 Hängmatta, komfort, Espirito Santo 2

Kvaliteten

Hängmattorna är tätt handvävda av 100% ekologisk bomull av högsta kvalitet. Tyget är mycket kraftigt för att kunna hålla för flera tunga personer och för att tåla tuffa tag. De håller normalt sett i mer än 20 år även om de används dagligen.
Hängmatta, kvalitet, Sao Paulo 1 Hängmatta, kvalitet, Sao Paulo 2 Hängmatta, kvalitet, regnbåge

Dekorativa

Hängmattorna är vackra och välgjorda konsthantverk av högsta kvalitet. En del av dem är dekorerade med makramé på kortsidorna och handvirkad dekor hängande på långsidorna. De passar lika bra utomhus som inomhus.
Hängmatta, dekorativ, Minas Gerais

Linorna

Hängmattorna har upp till 60 st kraftiga linor, 60 cm långa, mycket väl fästa i tyget genom knutverk och extra förstärkningar. Ju flera och längre linor desto bättre hållbarhet, balans och komfort. Linorna löper samman i en kraftigt knuten ögla. Ett rep fästes mellan öglan och upphängningspunkten. Repet kan med fördel användas som förlängning vid stora upphängningsavstånd.
Hängmatta, linorna, Espirito Santo

Tvätt

Hängmattorna kan tvättas i maskin, 40°C. För att undvika trassel med linorna skall du använda en tvättsäck eller stoppa hängmattan i ett örngott. Det går även att knyta samman linändarna med varandra. Torktumla inte. Hängmattan, liksom vilket bomullsplagg som helst, kommer att krympa ca 5%, men töjs efter användandet.

Historia

Ursprungligen var det indianerna i Amazonas som använde sig av hängmattor. De var lätta att ta med på vandringar genom djungeln. Då Brasilien upptäcktes så spreds användandet av hängmattor mycket snabbt.
Hängmatta, indianer, 1 Hängmatta, indianer, 2  Hängmatta, indianer, 3

Olika indianstammar använder olika typer av hängmattor. Desssa utgör ursprunget till den traditionella brasilianska hängmattan.
Hängmatta, historia, 1 Hängmatta, historia, 2 Hängmatta, historia, 3

Upphängningsmöjligheterna är otaliga. På flodbåtarna i Amazonas är hängmattan en självklarhet. Båtfärderna tar ofta flera dagar och passagerarna sover i medhavda hängmattor.
Hängmatta, flodbåt, 1 Hängmatta, flodbåt, 2 Hängmatta, flodbåt, 3

Idag har de flesta hem i Brasilien hängmattor, som för dem fungerar som hängmatta, möbel, säng och soffa. Deras krav på hängmattorna är att de inte bara skall vara dekorativa, rymliga och slitstarka utan skall dessutom hålla i minst 20 år vid daglig användning. Resultatet är en handvävd, vacker och mjuk hängmatta som är rekordstor och av högsta kvalitet.

FSC, logo Smart Wood, logo Rainforest Alliance, logo

OK, ÄR DU REDO ATT KOLLA IN HÄNGMATTORNA?

Singelhängmattor
SINGEL-HÄNGMATTOR
Hängmattor för 1 person.
Dubbelhängmattor
DUBBEL-HÄNGMATTOR
Hängmattor för 2 personer.
Familjehängmattor
FAMILJE-HÄNGMATTOR
Hängmattor för hela familjen.