Hängstol, allmänt

Varför är en brasiliansk hängstol så speciell?

Vårt sortiment av hängstolar: HÄNGSTOLAR, EXTRA STORA.

En svävande möbel med maximalt med utrymme

Hängstol kallas även för hängfåtölj, hänggunga, sittgunga och sitthängmatta. Våra hängstolar är mycket bekväma, dekorativa och praktiska. Det är en stor njutning att koppla av i en äkta brasiliansk hängstol. Hängstolarna är ergonomiska och fungerar såväl för rörelse som för stillhet. Brasilianska hängstolar är kända för sin kvalitet, komfort och design. De kombinerar unikt vackert hantverk med 100% rörlighet. De brasilianska hängstolarna är de största, bredaste, skönaste och mest slitstarka hängstolarna som finns. De är lätta att hänga upp då de endast kräver en upphängningspunkt och tar liten plats. Hängstolarna finns i sex olika varianter. Tre stycken handvävda hängstolar samt tre stycken hängstolar som är flätade, varav den ena med armstöd.

Det som gör brasilianska hängstolar så speciella är följande:

Storleken

Hängstolarna rymmer med lätthet en mycket stor och tung person, eftersom de är upp till 125 cm breda och med en sittyta som är 165 cm lång. I de flätade hängstolarna kan du spänna ut nätet ända till fötterna så att du ligger i hängstolen.
Hängstol, storlek, Copacabana Hängstol, storlek, Ipanema Hängstol, storlek, fotstöd

Sitt- och liggmöjligheterna

Tack vare hängstolens storlek kan du sitta mycket bekvämt, antingen med fötterna i marken eller krypa upp i hängstolen. Sittytan kan du spänna ut ända till fötterna så att du också kan ligga i den. Som tillbehör till hängstolen finns det fotstöd som hakas upp på sträckribban. Du kan på ett bekvämt sätt vila benen på det.
Hängstol, liggteknik, Flamengo Hängstol, liggteknik, Ipanema Hängstol, liggteknik, Botafogo

Komforten

Hängstolarna är gjorda för att man skall kunna sova i dem och är följaktligen mycket bekväma. De anpassar sig efter kroppen och stödjer där det behövs. Du kan med en fot på marken styra dina gungrörelser och vagga dig till sömns. De är lätta att sätta sig i och komma upp ur. Dessutom är de säkra och trygga att sitta i, även för äldre människor.
Hängstol, komfort, Botafogo Hängstol, komfort, Leblon Hängstol, komfort, Copacabana

Kvaliteten

Hängstolarna är tätt handvävda av 100% ekologisk bomull av högsta kvalitet. Tyget är mycket kraftigt för att kunna hålla för tunga personer och för att tåla tuffa tag. De håller normalt sett i mer än 20 år även om de används dagligen.

Dekorativa

Hängstolarna är vackra och välgjorda konsthantverk av högsta kvalitet. En del av dem är dekorerade med makramé på kortsidorna och knuten dekor hängande på långsidorna. De passar lika bra utomhus som inomhus.

Linorna

Hängstolarna har upp till 34 st kraftiga linor, 50 cm långa, mycket väl fästa i tyget genom knutverk och extra förstärkningar. Ju flera linor desto bättre hållbarhet, balans och komfort. Linorna löper samman i en kraftigt knuten ögla. Ett rep fästes mellan upphängningsdelens ögla och upphängningspunkten. Repet kan med fördel användas som förlängning vid stora upphängningshöjder.
Hängstol, linorna, Flamengo.

Tvätt

Hängstolarna kan tvättas i maskin, 40°C. För att undvika trassel med linorna skall du använda en tvättsäck eller stoppa hängstolen i ett örngott. Det går även att knyta samman linändarna med varandra. Torktumla inte. Hängstolen, liksom vilket bomullsplagg som helst, kommer att krympa ca 5%, men töjs efter användandet.

Historia

Ursprungligen var det indianerna i Amazonas som använde sig av hängstolar. De använde hängstolarna som barnstolar. Olika indianstammar använder olika typer av hängstolar. Då Brasilien upptäcktes så spreds användandet av hängstolar mycket snabbt. Indianernas hängstolar utgör ursprunget till den traditionella brasilianska hängstolen
Hängstol för barn.
Hängstol för barn.

Idag har de flesta hem i Brasilien hängstolar, som för dem fungerar som stol, fåtölj, barnstol, vagga och gunga. Deras krav på hängstolarna är att de inte bara skall vara dekorativa, rymliga och slitstarka utan skall dessutom hålla i minst 20 år vid daglig användning. Resultatet är en handvävd, vacker och mjuk hängstol som är rekordstor och av högsta kvalitet.

FSC, logo Smart Wood, logo Rainforest Alliance, logo

OK, ÄR DU REDO ATT KOLLA IN HÄNGSTOLARNA?

Hängstolar
HÄNGSTOLAR
Hängstolar i olika varianter.