Jämförelser

Det är skillnad på hängmatta och hängmatta. Vad skiljer våra hängmattor och hängstolar gentemot våra konkurrenters produkter?


Jämför oss!

Vi vill gärna att du jämför oss och våra produkter med våra konkurrenters produkter. Det är med stolthet som vi sedan 1994 kan erbjuda Skandinaviens största sortiment av brasilianska hängmattor och hängstolar av bästa kvalitet.


"Bäst i test!"

Två av våra hängmattor testades i Sydsvenska Dagbladets stora Sommartest av hängmattor. I testen ingick en lång rad olika typer av hängmattor av nät, tyg, markisväv med och utan träribbor. Våra hängmattor, Espirito Santo och Minas Gerais, blev klara testvinnare.
Test-omdömen: "Gigantiskt format. Sanslöst bekväm. Vackra färger. Det går att ligga på längden och tvären och flera personer samtidigt."
Hängmattstest


Jämförelse med svenska hängmattor

Den hängmatta som är vanligast i Sverige är den s k klassiska svenska hängmattan tillverkad av grovmaskigt plastnät eller av markisväv. Den är varken bekväm eller hållbar och har dessutom bara ett fåtal, korta och klena linor som inte håller för någon större vikt. En svensk hängmatta är ofta bara 200 cm lång med en liggyta som är 160 cm lång och endast 65 cm bred. Då den är så smal måste den spännas ut med två träribbor som ger dålig balans och är därför direkt otrygg och farlig. En svensk hängmatta håller sällan mer än en säsong.

En svensk hängmatta har inte många likheter med en brasiliansk hängmatta. Den svenska hängmattan är väldigt underlägsen i alla avseenden, t ex i fråga om storlek, komfort, liggmöjligheter, kvalitet, hållbarhet, livslängd, tvättmöjligheter och design.

Våra hängmattor däremot är upp till 440 cm långa, 185 cm breda och med upp till 60 st linor per sida. Vidare har de extra förstärkningar för linfästena, makramé på kortsidorna och handvirkad dekor hängande på långsidorna. I hängmattorna kan du bekvämt breda ut dig efter behag, på längden, tvären eller diagonalt. En brasiliansk hängmatta har en livslängd 20 år om man är aktsam med den.

Bilden nedan illustrerar skillnaden i storlek mellan en brasiliansk och en svensk hängmatta.
Hängmattsstorlek, jämförelse


Jämförelse med svenska hängstolar

De hängstolar som är vanligast i Sverige är de som är tillverkade av grovmaskigt plastnät, markisväv, dynor eller med en ynklig sittdel av bomull. De är varken bekväma eller hållbara och har dessutom bara ett fåtal, korta och klena linor som inte håller för någon större vikt. Plastnät skär in i kroppen så att du känner dig som en kassler. Markisväven gör att du glider av hängstolen. Dynorna gör att du kläms ihop i hängstolen. Ofta är de så ynkligt tilltagna i storlek att du inte får plats med kroppen i stolen.

En svensk hängstol har inte många likheter med en brasiliansk hängstol. Den svenska hängstolen är mycket underlägsen i alla avseenden, t ex i fråga om storlek, komfort, liggmöjligheter, kvalitet, hållbarhet, livslängd, tvättmöjligheter och design.

Våra hängstolar fungerar såväl för rörelse som för stillhet. Vi har sex varianter av hängstolar. Tre av dem är vävda och de andra tre är sinnrikt konstruerad av mjuka bomullsrep som löper fritt kring varandra i ett nät utan knutar, vilket ger en stor följsamhet och elasticitet. Sittdelen är uppfäst på en träribba som är 91 cm bred. Våra hängstolar tål en mycket hög belastning tack vare kraftiga rep, många linor samt hållbara förstärkningar. En brasiliansk hängstol har en livslängd 20 år om man är aktsam med den.

I hängstolarna av flätade bomullsrep kan du antingen sitta med benen ner, benen upp, benen i kors eller spänna ut sittytan med fötterna så att du ligger raklång. I de vävda hängstolarna har du samma sittmöjligheter, med undantaget att du inte kan sträcka ut hela kroppen raklång i sittdelen. Därför finns det fotstöd som extra tillbehör för detta ändamål. Fotstödet gör det möjligt att ligga i hängstolen med stöd för benen. Hela kroppen stöds på ett behagligt och bekvämt vis.


Vad skiljer våra hängmattor och hängstolar mot våra konkurrenters?

Brasilianska hängmattor och hängmattor tillverkas i en uppsjö av olika modeller och storlekar som skiljer sig väldigt mycket i kvalitet. Att en hängmatta eller en hängstol är från Brasilien innebär inte nödvändigtvis att det är en kvalitetsprodukt.

Det finns budgetmodeller av brasilianska hängmattor och hängstolar som är undermåliga i många avseenden. Dessvärre är det ofta dessa brasilianska budgetmodeller som säljs på svenska marknaden. De är ofta smala, korta, har få linor, dåliga förstärkningar, tunna, har låg kvalitet på bomullen, dåligt färgade eller slarvigt vävda. Resultatet blir en hängmatta eller hängstol med försämrad komfort, dålig hållbarhet, kort livslängd och som ganska säkert bleks snabbt eller fäller i färgerna vid regn eller maskintvätt.

Tyvärr säljs det även hängmattor som butikerna helt felaktigt kallar för "brasilianska hängmattor". En av landets större butikskedjor hade nyligen "brasilianska hängmattor" till försäljning. Synar man dessa hängmattors förpackningar kan man läsa i finstilt "Made in China". Med andra ord en ren bluff. Storleken och kvaliteten på dessa hängmattor är snarast ett skämt.

Tyvärr har det blivit en trend i Sverige att många webbutiker säljer "Brasilianska hängmattor" av undermålig kvalitet. Läser du deras finstilta specifikationer ser du att dessa hängmattor är tillverkade i Kina eller Indien.

I Latinamerika används hängmattor även flitigt i Colombia och Mexico. En colombiansk hängmatta är dock avsevärt mindre och klenare än en brasiliansk hängmatta, samt är de ofta inte färgäkta och tål varken stark sol eller regn. En mexikansk hängmatta har nackdelarna att man känner sig som kassler i den, den går lätt sönder samt har man inte samma komfort som i en brasiliansk hängmatta.

Våra brasilianska hängmattor skiljer sig från våra konkurrenters hängmattor på flera sätt. Våra hängmattor är extra stora och breda, och har därför en högre komfort.De är kraftigt vävda och mycket slitstarka, med extra förstärkningar för linfästena. De har upp till 120 linor som fördelar vikten och höjer hållbarheten markant. En del av dem har makramé och virkad dekor på sidorna. Dessutom är de tillverkade av 100% ekologisk bomull. De kan maskintvättas.

Våra brasilianska hängstolar skiljer sig i flera avseenden från våra konkurrenters hängstolar. Våra hängstolar är extra stora och rymliga, och har därför en högre komfort. De är kraftigt vävda och mycket slitstarka, med extra förstärkningar för linfästena. De har upp till 64 linor som fördelar vikten och höjer hållbarheten markant. Samt är de tillverkade av 100% ekologisk bomull och kan maskintvättas.

Hängmattor.se har valt att inte befatta oss med budgetmodeller, utan prioriterar istället hög kvalitet och unik design. Vi har importerat brasilianska hängmattor och hängstolar sedan 1994, och arbetar med de mest erfarna tillverkarna i Brasilien. Vi försäkrar oss om högsta kvalitet på våra produkter genom att på plats, i Brasilien, bestämma in i minsta detalj hur våra hängmattor och hängstolar skall utformas. Allt för att fortsätta kunna erbjuda Skandinaviens största sortiment av brasilianska hängmattor och hängstolar av bästa kvalitet. Våra hängmattor och hängstolar har vid ett flertal tillfällen utsetts till "Bäst i test" då de har jämförts med konkurrerande produkter.

Alla våra hängmattor och hängstolar är noggrant utvalda och synade. Förutom att de är stora så är de kraftigt och tätt vävda. Kvaliteten på bomullen är den bästa. Likaså färgningen, du riskerar inte att färgerna fäller, färgar av sig på dina kläder eller bleks snabbt. Vidare har de kraftiga förstärkningar och hållbara linfästen. De har också ett stort antal linor för att fördela vikten.

Hos oss får du alltid mest för pengarna oavsett om du köper en av våra billigare hängmattor, eller hängstolar, eller en av våra exklusiva familjehängmattor. Hängmattorna köper vi in direkt på plats från tillverkarna i Brasilien utan några som helst mellanhänder. Därför kan vi erbjuda dig de lägsta priserna. En brasiliansk hängmatta eller hängstol hittar du billigast hos oss.

Kvalitet är vår styrka och våra nöjda kunder är vår bästa reklam.

Testvinnare